Follow Geert Hoste on Facebook
Follow Geert Hoste on Twitter

Nieuws

Kijkcijfertop 100

In de tv-top 100 aller tijden staan maar liefst 7 programma’s van Geert Hoste. ‘Geert Hoste XX’, ‘Vulkaan’, ‘Regeert’, ‘Kookt’, ‘King’, ‘Houdt woord’, en ‘Beslist’. Ook de meest recente conference ‘Geert Hoste LOL’ kan met 1.419.263 kijkers op 1 januari 2015 aan dat mooie rijtje worden toegevoegd. In de categorie comedy/entertainment staat Geert met 6 programma’s in de top 10.

DVD Geert Hoste LOL

De dvd met de volledige conference Geert Hoste LOL is nu verkrijgbaar op dvd. De dvd -in jewelbox- kan besteld worden op de shoppagina. Prijs € 19,50 inclusief verzendkosten in België. De dvd is ook te koop in de winkel.

In Geert Hoste LOL fileert Vlaanderens grootste cabaretier het jaar 2014. Moeiteloos rijgt Geert Hoste de grappen over het Afschakelplan, de Rode Duivels in Brazilië, IS-strijders in Syrië, Nutellapotten en Panniniprentjes aan elkaar. Net als dikke en magere panda's, de Zweedse regering, insecten eten, Jan Becaus, de geldproblemen in het paleis in het leger, tankstations en selfies. Een uit het leven gegrepen verslag van zijn ontmoeting met Elio Di Rupo en het liedje "Bartje waar is je hartje" vormen het slot van dit hilarische verslag van de actualiteit van 2014.

Geert Hoste bekroond met Muze van Sabam

Geert Hoste heeft op zondag 28 december in Bozar te Brussel de Muze van de Belgische auteursvereniging Sabam in ontvangst mogen nemen. De onderscheiding is een bekroning voor het volledige oeuvre van de komiek, die in zijn eindejaarsconferences al 22 jaar lang een humoristische kijk op de Belgische actualiteit brengt.

Geert Hoste ontving de prijs de Muze, een bronzen beeldje van kunstenaar Hubert Féguenne, gisteravond in Bozar na afloop van de laatste voorstelling van zijn 25e eindejaarsconference. Hij kreeg het beeldje uit de handen van Christophe Depreter, de CEO van Sabam.

"In drie decennia schopte hij het van mimespeler op straat tot publiekslieveling van hele generaties en koning van de conference", motiveert Sabam de beslissing om de prijs aan Geert Hoste te schenken.

De "Muze" van Sabam werd eerder al toegekend aan onder anderen Will Tura, Pieter Aspe en Arno.

Pers lovend over Geert Hoste LOL

Op zaterdag 13 december speelde Geert Hoste de première van zijn nieuwjaarsconference voor een uitverkochte Stadsschouwburg in Antwerpen. Op maandagochtend volgden de resensies in de dagbladen: die waren lovend!

Startschot schrijfmarathon Amnesty International

Op zaterdag 6 december gaf Geert Hoste het startschot voor de 12-uren schrijfmarathon van Amnesty International. Hij schreef de eerste brief in de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. De briefschrijfactie loopt nog tot 10 december. Geert roept iedereen op om deel te nemen aan deze actie.
Geert Hoste is ambassadeur van Amnesty International Vlaanderen.

Première Geert Hoste LOL

Op zaterdag 13 december vindt de première van Geert Hoste LOL plaats in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Geert Hoste LOL zal daarna te zien zijn in Gent, Hasselt, Oostende en Brussel.
Alle voorstellingen beginnen stipt om 20.00 uur.

Superscore Geert Hoste

(TEAM) Weer een nieuwe superscore voor GEERT HOSTE IN EEN LAND VOL VLAGGEN op één. Op 30 november scoorde het programma 1.133.510 live kijkers en een marktaandeel van 43,2%.

Geert Hoste in een land vol vlaggen

Geert Hoste in een land vol vlaggen iedere zondag op één.

Op 1 januari is er naar goede gewoonte de nieuwjaarsconference van Geert Hoste. In Geert Hoste in een land vol vlaggen gaat één op zoek naar de onderwerpen uit 2014 die de conference kunnen halen. Celebreties uit de politiek, sport en media doen suggesties Zo komen onder meer de perenboycot, verkeersagressie, de F16's, de energiecrisis, iCloud hack, Barack Obama, Koning Filip, Koning Albert, Prins Laurent, Monnik Giel, Conchita Wurst, Dj Jos en Stromae aan bod. Geert Hoste in een land vol vlaggen, op zondag om 20.00 uur tot einde december.

http://www.een.be/programmas/geert-hoste/het-programma

Geert Hoste op Karel-de-Grote hogeschool

Tien studenten van de Karel De Grote Hogeschool kregen gisteren bezoek van conferencier Geert Hoste. De komiek kwam niet langs om zijn nieuwste zaalshow te presenteren, wel om studenten te vertellen over zijn vrijwilligerswerk. De tien studenten mochten samen met Hoste aan tafel voor een vegetarische lunch. "Om onze studenten te inspireren, nodigen we elk academiejaar drie keer een bekende Vlaming uit die uitblinkt door zijn of haar engagement", vertelt Roosmarijn Smits, docente en coördinator van 'Student & Engagement', een team dat studenten wil sensibiliseren voor goede doelen. "Geert Hoste is al sinds zijn tijd als rechtenstudent ambassadeur van Amnesty International Vlaanderen. Hij zit zich ook in voor orgaandonatie en Vogelbescherming Vlaanderen. Dat maakt hem een uitgelezen kandidaat."

Hoste zelf genoot van de lunch: "Ik hoop op deze manier de studenten warm te maken voor vrijwilligerswerk. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is je ook als student al te engageren en iets voor je medemens te doen."

Geert Hoste King vanaf nu op Telenet

Geert Hoste King vanaf nu op Telenet.
Vanaf nu kun je de integrale van versie van Geert Hoste King de conference van 2013 on demand bekijken via Telenet.

Alle andere conferences van Geert kun je apart bekijken via Telenet of  in het abonnement Rex en Rio van Telenet.

Helden van de lach

De stand-upcomedy viert de laatste jaren hoogtij in Vlaanderen met comedians die soms even populair als pop- en sportsterren zijn. Om hen te eren zendt Canvas binnenkort een reeks portretten uit over de meest invloedrijke Vlaamse humoristen van nu, maar ook van vroeger.

"Helden van de lach" heet het nieuwe programma dat op woensdag 22 oktober op Canvas van start gaat. In de eerste aflevering komt Geert Hoste aan bod. In de volgende afleveringen ligt de focus op Alex Agnew, Jacques Vermeire, Gaston Berghmans en Leo Martin, Nigel Williams en Wim Helsen.

De uitzendingen zijn opgebouwd rond uitgebreide interviews met de humoristen in kwestie aangevuld met getuigenissen van familie, vrienden, collega's en kenners. Het is de bedoeling een genuanceerd beeld te schetsen van hun werkmethode, maar ook van de mens achter de komiek.

Bestel nu tickets

Wil je de leukste avond van het jaar live meemaken? Zoals tientallen sterren, sporters en toppolitici? Geert Hoste maakt je aan het lachen in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent, Grenslandhallen Hasselt, Kursaal Oostende en het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Je kunt nu tickets bestellen via www.sherpa.be. Alle details vind je op de pagina Theatertour 2014.

Geert Hoste geeft een peer aan Geert Bourgeois

Vandaag werd de theatertour ‘Geert Hoste LOL’ in het
Mercedes House in Brussel voorgesteld. ‘LOL is een afkorting die vooral gebruikt wordt op de sociale media en staat voor Laugh Out Loud.“Ik heb voor de Minister President een Nederlandse vertaling gemaakt: LuidOpLachen”, verduidelijkte de cabaretier die meteen een peer gaf aan Geert Bourgeois. Het is een traditie geworden dat Geert Hoste voor zijn nieuwe tour de belangrijkste politicus van het moment uitnodigt.

Geert Hoste maakt in december een gebalde tour langs de mooiste theaters van Vlaanderen en Brussel. De nieuwjaarsconference wordt op 1 januari 2015 voor de tweeëntwintigste keer op rij op Eén uitgezonden. De
ticketverkoop start op 1 september om 08.00 uur.

Geert Hoste Tijdlijn

Geert Hoste Tijdlijn sloot de zomer op VTM af met maar liefst  645.419 kijkers. Meteen het een record voor Geert zijn zomerprogramma. Uit de cijfers blijkt ook dat het programma bijzonder hoog scoorde bij de jongere kijkers

Geert Hoste LOL!

Geert Hoste heeft de titel van zijn theatertour 2014 bekend gemaakt: ‘De groep jonge fans groeit en daarom heb ik gekozen voor Geert Hoste LOL’. Deze drie letters vormen de afkorting voor Laugh Out Loud, een uitdrukking die op het internet veel gebruikt wordt. De ticketverkoop (maximum 10 tickets per persoon) start op 1 september en loopt exclusief via www.sherpa.be. Wil je nu al de speciale Star-tickets kopen, klik dan hier.

Geert Hoste tour 2014

Wil je de leukste avond van het jaar live meemaken? Zoals tientallen sterren, sporters en toppolitici? Geert Hoste maakt je aan het lachen in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent, Grenslandhallen Hasselt, Kursaal Oostende en het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. De ticketverkoop start op 1 september. Startickets en groepstickets kan je nu al reserveren. Enkel en alleen via www.sherpa.be.

Lachen met het beste van Geert Hoste

In Geert Hoste Tijdlijn verwent vtm je de hele zomer lang met comedy van Geert Hoste. Dertig minuten met het beste uit de conferences: VTM 19.55 uur op zondag.

Geert Hoste zoekt titel theatertour 2014

‘Voetbal, verkiezingen, vooruitgang, verandering, vanalles is goed. Als het maar kort en duidelijk is’ voegt de comedian er aan toe. De bedenker van de bekroonde titel ontvangt twee exclusieve Star-tickets voor een voorstelling naar keuze. Enkel inzendingen die vóór 1 juli gestuurd worden naar titel@geerthoste.be komen in aanmerking.

Er wordt niet over gecorrespondeerd en als er verschillende inzendingen gelijk zijn, wordt de eerste de winnaar. De bekendmaking gebeurt begin juli.

Twitterconference 25 mei, de hele dag op @geerthoste

Op 25 mei moeten we naar de stembus. Geert Hoste steekt dan een tandje bij en zal de hele dag twitteren. Bij de verkiezingen 2010 was hij de eerste om een twitterconference te lanceren. Je kunt de conference op Twitter volgen op @geerthoste

Het Laatste Debat: VTM 24 mei, 22.45 uur

Op de vooravond van de Moeder der Verkiezingen ontvangt Stef Wauters Maggie De Block, Kris Peeters, Bart De Wever en Bruno Tobback om hen een laatste keer te confronteren met de thema’s waar de Vlamingen wakker van liggen.

“Wie zit nog fris, wie is op van de zenuwen, wie berust en wie is zegezeker? Nergens voel je de spanning meer, dan in het Laatste Debat”, zegt Stef Wauters. Geert Hoste zorgt voor en na Het Laatste Debat voor de komische noot door het debat op zijn eigen gekende manier in te leiden en af te ronden.

De uitzending begint op 24 mei om 22.45 uur. Op VTM.

Geert Hoste King intergraal op VTM

Vanaf 8 juni loopt 4 weken lang elke zondag de uitzending van Geert Hoste King. De conference van 1 januari is tot nu toe een van de drie best-bekeken tv programma’s van 2014.

De dvd Geert Hoste King was bijzonder succesvol en haalde 4 x platina.

Geert Hoste King op DVD

De dvd Geert Hoste King is nu te koop op deze website (zie shoppagina) en in de winkels.

De verkoopprijs is € 19,50. Als je de DVD bestelt via deze site, zijn de verzendingskosten in België inbegrepen.

Topkijkcijfers Geert Hoste King op 1 januari

De nieuwjaarsconference ‘Geert Hoste King’ lokte in totaal 1.515.118 kijkers, alvast goed voor 50,8% marktaandeel. Dit is meteen het vijfde televisieprogramma van Hoste dat over de magische drempel van de anderhalf miljoen kijkers springt. Vorig jaar haalde ‘Geert Hoste XX’ 1.702.000 kijkers en was het meest bekeken event en comedy programma van het land. Volgens VRT is ook het waarderingscijfer 8,3 buitengewoon hoog voor een komisch televisieprogramma. In het voorjaar is de integrale versie nog te zien op VTM en later deze maand verschijnt de dvd van ‘Geert Hoste King’.

In de kijkcijfertop 100 aller tijden van CIM staan nu maar liefst 8 theaterprogramma’s van de cabaretier: ‘Geert Hoste XX’, ‘Vulkaan’, ‘Regeert’, ‘Kookt’, ‘King’, ‘Houdt woord’, ‘Beslist’ en ‘Spreekt’. In totaal zond één al 21 conferences uit.

Geert Hoste op radio en tv

De laatste dagen van december zijn hoogdagen voor de fans van een stevige brok humor. Op vrijdag 26 december kan iedereen genieten van de heruitzending van Geert Hoste XX, de conférence van 2012 op Eén.

Op zondag 28 december is de laatste aflevering van 'Geert Hoste in het Nieuwe Koninkrijk' te bekijken om 20.00 uur op Eén.

Op nieuwjaarsdag wordt dan de nieuwe conference 'Geert Hoste King' uitgezonden. Dit is het 21e jaar op rij dat Geert Hoste op Nieuwjaarsdag op Eén zijn voorstelling presenteert.

Ook radioluisteraars worden op hun wenken bediend: Nieuwjaarsdag begint om 10.00 uur met 2 uur fragmenten uit de nieuwe one-manshow, op Radio2 met Cathérine Vandoorne.

De kranten over Geert Hoste King

Geert Hoste King: 4 sterren! 'Het koningshuis mag dan wel zijn handelsmerk zijn, zijn scherpste grappen maakt hij over de politiek' * * * * De Standaard Wil je de recensie van De Standaard helemaal lezen? Klik dan op de foto.

De overige krantencommentaren:

'Hij raast als een orkaan door de vaderlandse geschiedenis van de voorbije twaalf maanden’ Het Laatste Nieuws.

'De conference zit boordevol gevoelige thema's, het handelsmerk van de komiek' Gazet van Antwerpen.

'Hoste draait alles en iedereen door de gehaktmolen' Het Nieuwsblad

'Met de vitaliteit van een onvermoeibare rockster denderde Geert dwars door het politieke jaar van België' P.Van der Hoest.

Eindejaarsconference Geert Hoste best bekeken tv-event van 2013

Het ziet er naar uit dat Geert Hoste XX, de conference van 2013 het best bekeken televisie-event wordt. Met 1 702 190 kijkers scoort nieuwjaarsconference zelfs beter dan de Rode Duivels, het WK wielrennen, de troonswissel en de nieuwe Paus. XX is het derde best bekeken tv-programma van het jaar, na de tv series Salamander en Eigen Kweek.

Kijkcijfers Nieuwe Koninkrijk

Geert Hoste in het Nieuwe Koninkrijk, het nieuwe tv-programma van Geert Hoste op VRT scoort sterk. Wekelijks stijgt het aantal kijkers vlot boven het miljoen (op 24 november 1.175150 en een marktaandeel van 45%).

Het is het tiende jaar dat Geert Hoste een tv-programma maakt op zondagavond in primetime op Eén.

Geert Hoste in het Nieuwe Koninkrijk

Op zondagavond 10 november start op Eén het nieuwe programma ‘Geert Hoste in het Nieuwe Koninkrijk’. De reeks bestaat uit 7 afleveringen van 25 minuten. In ‘Geert Hoste in het Nieuwe Koninkrijk’ blikt Eén vooruit op de onderwerpen van de nieuwjaarsconference. ‘Al onze koningen spraken op 21 juli een boodschap van hoop uit’ zegt Geert Hoste, die op zoek gaat en bewijzen vindt. Hij fietst vrolijk fluitend over de ribbelstroken van de actualiteit van 2013. Een half uur comedy op zondagavond met getuigenissen van jonge en prominente smaakmakers en de sterkste fragmenten uit de conferences van de voorbije jaren.

In het item ‘Het 11-tal van de hoop’ stelt Geert Hoste jonge kleppers voor. Zij geven hun kijk op de gebeurtenissen en spreken hun hoop uit voor de toekomst. Een toplijst van meer dan 30 Vlaamse kunstenaars, politici en celebrities maken een selectie uit de actuele onderwerpen van 2013. Van Luc Tuymans tot Johan Vande Lanotte, van Astrid Bryan tot Maggie Deblock. Van Kris Peeters tot Jan Hautekiet, van Dave Sinardet tot Christophe Deborsu, van Sven Ornelis tot Roger van Damme, e.v.a.

Tot slot grijpt Geert Hoste wekelijks terug naar de pantomime als hij de kerstboodschap van Aartsbisschop Leonard met handen en voeten uitlegt.

Nieuwsbrief

Zodra er iets te vertellen is over Geert Hoste en zijn voorstellingen, stuur het tourmanagement een nieuwsbrief naar geïnteresseerden. De nieuwe nieuwsbrief is net de deur uit. Je vindt deze op de pagina 'Nieuwsbrief'. Je kunt je daar ook inschrijven om volgende nieuwsbrieven automatisch in je mailbox te krijgen.

Geert Hoste en de Boekenbeurs

Het voorbije jaar verschenen twee boeken van Geert Hoste. Het nieuwste boek met oneliners en humor over de actualiteit 'Geert Hoste Oren Wassen' en het prachtige fotoboek 'Geert Hoste 20 jaar op 1' kan je vinden op de Boekenbeurs. Ze liggen op de stand van Uitgeverij Vrijdag. Geert legt de laatste hand aan zijn nieuwe conference en zal niet op de Boekenbeurs aanwezig zijn.

Geert met Amnesty International bij Russische ambassade

Op maandag 7 oktober heeft Geert Hoste voor de Russische ambassade in Brussel in naam van Amnesty International aandacht gevraagd voor de vrije meningsuiting in Rusland. Hij stak een vlam aan en roept iedereen op ook een digitale vla met sturen via: www.flamesforrussia.com Geert gaf daarmee het startsein voor een campagne die pleit voor vrijheid van meningsuiting in Rusland. Meer informatie over deze mensenrechtenaktie op: http://www.aivl.be/agenda/actie-aan-de-russische-ambassade/44295#.UlJSZRbVrCE

VTM maakte een verslag voor het nieuws. Klik op onderstaande link om de clip te bekijken. http://nieuws.vtm.be/binnenland/63065-hoste-protesteert-tegen-rusland

Ook Vrt was erbij en deed verslag: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/EP_131007_JO1?video=1.1748512

Low budget tickets voor Geert Hoste King: € 15,-

Vanaf 1 oktober gaan de tickets van het bovenste balkon in de Antwerpse Stadsschouwburg in de verkoop. Ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar, betalen studenten voor een low budget ticket slechts € 15 voor de voorstellingen van dinsdag 10 december en woensdag 11 december.

Extra tickets

De kaartenverkoop is uit de startblokken geschoten. Deze week werden ook de eerste lading niet tijdig betaalde reservaties weer aangeboden (zie theaterpagina). Er zijn dus voor verschillende zalen weer extra tickets te koop.

Voorstelling Limburg

Geert Hoste vindt het bijzonder jammer dat hij dit jaar niet in Limburg KAN optreden. Zoals je misschien gelezen hebt, zijn de Grenslandhallen in handen van een nieuwe beheerder en wordt de zaal omgebouwd. Het Tourmanagement is er derhalve niet in geslaagd om een goede datum te krijgen voor de voorstellingen in Hasselt. Hopelijk kom je van de voorstelling genieten in Antwerpen of maak je er een weekendje Oostende van.

De nieuwe radiospot!

De radiospot voor Geert Hoste King werd vandaag gemonteerd in de VRT. Geert selecteerde enkele treffende en grappige 'soundbites' van Jan Becaus, Elio Di Rupo en Koning Filip op muziek van It's Good to be the King. Je kan de spot horen vanaf 2 september op Radio2 of nu onmiddellijk als je klikt op 'play' van het geluidsfragment hieronder.

Lancering Geert Hoste King met Maggie De Block

Op 21 augustus werd de theatertour ‘Geert Hoste King’ in het Mercedes Fascination Center in Brussel voorgesteld. De Vlaamse King of comedy kroonde er Staatssecretaris Maggie De Block tot zijn queen: ‘In Vlaanderen en Merchtem is Maggie bijzonder geliefd. En de kans is bijzonder klein dat ze zal beginnen zweven’. Hoste maakt in december een uitgebreide tour langs de mooiste theaters van Vlaanderen en Brussel. De nieuwjaarsconference wordt op 1 januari 2014 voor de eenentwintigste keer op rij op Eén uitgezonden. De ticketverkoop start op 2 september om 08.00 uur. Geert Hoste verwees naar de ‘umor van de nieuwe koning en zei: ‘Als King ben ik mij welbewust van de verantwoordelijkheid die op mij rust. Ik zal mij blijven inzetten met heel mijn hart.’

‘Natuurlijk ga ik het over de troonwissel en balkonscène hebben,’ valt Geert Hoste met de deur in huis. ‘Ik was bevoorrechte getuige van het feestelijke hoogtepunt van 21 juli in Brussel, aan de zijde van Jan Becaus en Dany Verstraeten’. In ‘Geert Hoste King’ haalt de cabaretier alles wat nieuw is uit de geschenkverpakking: de nieuwe koning, de nieuwe paus, de nieuwe Lotti, de nieuw Huysentruyt, de nieuwe Astrid Bryan, de nieuwe staatshervorming én de nieuwe ribbelstroken. Tussendoor draait hij een strik rond de Sinksenfoor, de voetbalcaroussel. één jaar Bart De Wever, Milquet en de Syriëstrijders. Hij voorziet ook een kers op de taart, ‘maar dat kan nog een framboos worden’.

It's good to be the King

Zondag 21 juli 2013 is Geert Hoste te gast in het VTM Nieuws (11-15uur) en het Extra VRT Nieuws (16-19uur) van aan het Paleis in Brussel. Ook op Radio2 zal hij te horen zijn tussen 12 en 13 uur.

Nieuw boek

Het gloednieuwe boek Geert Hoste Oren Wassen vind je nu in de winkels en op onze shop-pagina. In Oren Wassen hanteert Geert het wattenstaafje zowel als de hogedrukreiniger om de actualiteit en zijn eigen leven op te blinken. Een boek gevuld met comedy, one liners en overpeinzingen!

Nieuwe titel

Geert Hoste heeft de titel van zijn nieuwjaarsconference beet: Geert Hoste King. ‘Welbewust van de verantwoordelijkheid die op mij rust, heb ik gekozen voor de inzending van Evelien Vercaigne,’ meldt de comedian. Op 6 juni al kwam de inzending binnen. Ik heb toen even gepolst bij het paleis en kreeg een dikke: yes, you can!’

Geert Hoste XX op VTM

Op zondag 9 juni start VTM met de uitzending van Geert Hoste XX. Je kunt vier zondagen op rij genieten van de integrale versie van de conference van vorig jaar. Daarna, van zondag 7 juli tot en met 25 augustus, zendt VTM fragmenten uit de vorige 20 conferences van Geert Hoste.

12 zondagen op VTM

Op zondag 9 juni start VTM met de uitzending van Geert Hoste XX. Je kunt vier zondagen op rij genieten van de integrale versie van de conference van vorig jaar.

Daarna, van zondag 7 juli tot en met 25 augustus, zendt VTM fragmenten uit de vorige 20 conferences van Geert Hoste.

Kijkcijfers

De eerste integrale uitzending van Geert Hoste XX scoort zeer goed. Met bijna 30% marktaandeel en 533.715 kijkers is het best-bekeken VTM-programma van het weekend. De nieuwjaarsuitzending van Geert Hoste XX haalde op 1 januari reeds 1,7 miljoen kijkers en staat momenteel op 2 in de kijkcijfertop10 van 2013 voor heel België.

Star-tickets

De ticketverkoop voor de nieuwe tournee van Geert Hoste start net als elk jaar in september. Op maandag 2 september, om precies te zijn. Sommige mensen willen hun tickets eerder reserveren, om zeker te zijn van de beste plek in het theater. Dat kan. Deze tickets heten Star-tickets. Bestellen kan via deze link: Star-tickets.

Geert zoekt titel!

Weet je een leuke titel voor de nieuwjaarsconference van Geert Hoste? Is er een woord dat volgens jou het België van 2013 krachtig samenvat? Laat het ons dan weten! Suggesties zijn welkom tot 30 juni op: titel@geerthoste.be. Onder de winnende inzendingen worden 2 Star-tickets verloot.

Geert Hoste loopt Ten miles voor Syrië

Geert Hoste liep de 10 miles van Antwerpen voor #Syrië1212 en zamelde zo 500 euro in. Hier op de foto (GVA) met De burgemeester en de schepen van Sport.

XX hoogste kijkcijfer ooit!

De uitzending van Geert Hoste XX op 1 januari 2013 bezorgde Geert de hoogste kijkcijfers ooit! Op 1 januari zaten maar liefst 1.702.190 kijkers voor de tv voor Geert Hoste XX. Nooit eerder scoorde Geert zo fenomenaal. Op twee staat Geert Hoste Regeert van 2009 met 1.671.110 kijkers. Derde beste was Geert Hoste Kookt van 1 januari 2012 met 1.585.878.

8x in kijkcijfertop 100 aller tijden

CIM (het Centrum voor Informatie over de Media) heeft zopas een nieuwe Top100 aller tijden gemaakt van de kijkcijfers. Geert Hoste staat met maar liefst 8 verschillende programma's in die Top 100.

DVD Geert Hoste XX

Vanaf 20 januari is de dvd met de integrale versie(+/- 120') van de nieuwe voorstelling van Geert Hoste te verkrijgen.

Op zaterdag 19 januari is er in Het Nieuwsblad een speciale aktie en kost de dvd slechts 1€!

Je kunt de dvd ook bestellen via de website. Dan kost de dvd 15€ + verzendingskosten.

Geert Hoste dankt

Op 1 januari 2013 zendt Eén voor de 20ste keer op rij de conference uit van Geert Hoste.

Geert wenst iedereen te danken die de voorbije jaren van dichtbij of veraf als publiek of als medewerker heeft bijgedragen aan dit bijzondere record.

Kijkcijfertop 2012

Aan het einde van het jaar maken ook de zenders de balans op. Goed nieuws voor Geert: twee van zijn programma's verschijnen hoog in de kijkcijfertop van 2012. De conference Geert Hoste Kookt staat op 4 met 1.585.900 kijkers. En de reeks Geert Hoste in Wonderland blinkt op 17 met 1.172.965 kijkers. Bovendien staat Geert Hoste Kookt ook op 6 van de top 'uitgesteld kijken' (188.668 kijkers).

De conference bleek in 2012 het best bekeken tv-event van België.

De Standaard: 5 sterren voor XX

De recenties voor het theaterprogramma Geert Hoste XX waren zeer lovend. De Standaard spande de kroon door de conference 5 sterren te geven. Uitzonderlijk!

Geert Hoste in Voor de Show

Het VTM showbizz programma Voor de Show doet verslag van de première van Geert Hoste XX. Kijken? klik onderstaande link aan.

http://vtm.be/voor-de-show/het-is-weer-hoste-tijd

Voor de show

Ook de redactie van het VTM glamourprogramma ‘Voor de Show’ liet het verschijnen van het nieuwe boek over Geert Hoste niet zomaar voorbij gaan. Gemist? Klik op de logo van Voor de Show hierboven en je kunt het filmpje alsnog bekijken.

Nieuw boek: 20 jaar op 1

Op 29 november verscheen er een nieuw boek over Geert Hoste. Q-music en Voor De Show besteedden er in hun uitzendingen ruim aandacht aan.

Al al twintig jaar op rij komt Geert Hoste met zijn conference op 1 januari op televisie. Onthullende artikelen van Mark Coenegracht (Het Laatste Nieuws), Karel Michiels (De Standaard), Jan Claeys (VTM) en Dirk Musschoot (Het Nieuwsblad), worden aangevuld met knipsels, foto’s en vele getuigenissen van bekende en onbekende Vlamingen. Geert Hoste vertelt zelf twintig anekdotes over zijn belevenissen. Het nieuwe boek is vanaf nu te bestellen op de pagina ‘shop’ voor 19,50 euro inclusief verzendkosten (in België en Nederland).

Café Corsari

Maandagavond 26 november was in Café Corsari een reportage over de repetitie met Filadelfia Gospelkoor op Eén om 21.30 uur te zien. Oh happy days!

Topkijkcijfers Hoste in Wonderland

Op zondag 11 november was Geert Hoste in Wonderland voor het eerst op Eén. Kijkcijfers van de eerste uitzending maken duideijk dat Vlaanderen uitkijkt naar de volgende Geert Hoste in Wonderland: 1.148.952 Vlamingen bekeken het programma.

Dat leverde een monster-marktaandeel van 47,3% op. Het was de sterkste start die Geert Hoste ooit maakte met zijn televisiereeks.

Opnames Wonderland

De opnames voor Geert Hoste in Wonderland zijn gestart. Het nieuwe humoristische televisieprogramma komt vanaf eind oktober op Eén op zondagavond.

Geert Hoste op Radio 1 De Ochtend

Op 27 augustus is Geert centrale gast in De Ochtend van Radio1 (06-09u).

Vande Lanotte geeft startschot XX

22 augustus 2012 • Vandaag werd de theatertour ‘Geert Hoste XX’ in het Mercedes Fascination Center in Brussel voorgesteld. De conferencier beloofde Vicepremier Johan Vande Lanotte ‘dat hij de regering zal helpen en deze winter zelf voor de nodige spanning en elektriciteit zal zorgen.’ Hoste maakt in december een energieke tour langs de mooiste theaters van Vlaanderen en Brussel. De nieuwjaarsconference wordt op 1 januari 2012 voor de twintigste keer op rij op Eén uitgezonden. De ticketverkoop start op 1 september om 08.00 uur. ‘Vicepremier Vande Lanotte kan bovendien op zijn beide oren slapen: er komt geen prijsstijging’.

Perscommentaren Geert Hoste XX

Er was weer grote persbelangstelling bij de première van Geert Hoste XX. Van VRT Journaal tot VTM Voor de Show en van Radio 2 tot Q-music: zondagavond zaten de Vlaamse journalisten in de Antwerpse Stadsschouwburg klaar om de nieuwe conference Geert Hoste XX te recenseren. De commentaren zijn na twintig jaar nog altijd om de vingers van af te likken.

Het Laatste Nieuws: 'Harder en scherper dan ooit!'
Gazet van Antwerpen: 'Geert Hoste is een vakman.'
Nieuwsblad: Opvallend subtiel maar ook snedig en loeihard.'
Het verslag van VRT voor het Journaal vind je hier: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/nieuws/cultuurenmedia/1.1506239

20 jaar op Eén!

2012 wordt een jubileumjaar want op 1 januari 2013 zal VRT voor de twintigste keer op rij de nieuwjaarsconference van Geert Hoste uitzenden. Verschillende radio- en televisiezenders zullen hieraan de komende maanden aandacht besteden. De ticketverkoop start op 1 september. Alleen de Starseats zijn nu al te bestellen. Data en theaters vind je op de pagina ‘Theater’.

Tickets

Waarschuwing: tickets voor de voorstellingen van Geert Hoste zijn enkel te koop via het management van Geert Hoste info@geerthoste.be of via www.sherpa.be. De tckets mogen niet worden doorverkocht of verhandeld. Op het internet worden soms ook tickets voor de voorstellingen van Geert Hoste aangeboden. Deze tickets zijn opvallend duurder. Het management van Geert Hoste doet er alles aan om illegale doorverkopers juridisch te vervolgen.

Shop

Op deze pagina vind je dvd’s, boeken en cd’s van Vlaanderens bekendste standup comedian.

Partners

Bezoek Mercedes-Benz,
hoofdsponsor van Geert Hoste.

Hilarisch en vlijmscherp.
Het Laatste Nieuws

Een volksheld, die de heilige drie-eenheid van België -koning, katholicisme en kapitaal- met sardonisch plezier aan stukken slaat.


Algemeen Dagblad (NL)
The leading Belgian comedian.
CNNWorld

Redouter l'ironie c'est craindre la raison.


Sacha Guitry

5 sterren. Uitzonderlijk.


De Standaard

Een show van Hoste staat garant voor een avondje professionele vrolijkmakerij over ons vierkant draaiende Belgenlandje. Ons advies in tijden van crisis: beleg in Geert Hoste!


De Morgen

Geert Hoste staat met 8 programma's in de top100 van de best-bekeken tvprogramma's in België.


CIM | Centrum voor Informatie over de Media

Hij scoort jaar na jaar voorstellingen in de grote theaterhuizen. Il faut le faire. De wet van de grote getallen valt in zijn geval uitzonderlijk samen met kwaliteit en vakmanschap.


Knack