Follow Geert Hoste on Facebook
Follow Geert Hoste on Twitter
Follow Geert Hoste on Instagram

Opinie - Oef! De tent van Pukkelpop is in orde.

De tent van Pukkelpop is in orde. Net op tijd. Godzijdank. Het scheelde geen haar of de gloednieuwe minister van Cultuur en Jeugd werd teruggeroepen uit vakantie. We kregen al een verslag van op de festivalwei in Kievit. De reporter sprokkelde wat getuigenissen van vrijwilligers die na een nacht doorwerken een nieuwe tent hadden opgezet.

Zo’n enthousiasme, daar kunnen de tentloze Jezidi's in Irak maar van dromen. En ook de eerste festivalgangers zien het zitten. Ik hoorde de subtiele quote ‘ik ben een die hard’. Ik mag het hopen. De oorzaak van de ingeklapte tent is ook gekend: een valwind. Het is maar dat je zou gaan twijfelen als je ’s morgens in de bijlage van de krant hebt gelezen dat de Duitsers net Limburg zijn binnengevallen.

Het is volop komkommertijd in de kranten. De perenoogst is goed, de olieprijs laag, mooi weer op komst. De mooiste komkommer komt toch uit Doel. Na de lekken, elektriciteitspannes, ontploffingen en scheurtjes van de voorbije jaren, heeft Redde Kilowatt nu de boel vergeten te smeren. Ik zie zwart-wit beelden van een slapende Charlie Chaplin met een oliespuit onder de kernreactor. Sabotage? Geen paniek, niets aan het handje. Er is een kernreactor stilgelegd. Ach wat, allemaal heel normaal. Er is 65000 liter olie weggevloeid, zonder dat iemand het merkte. Geen verklikkerlampje ging flikkeren? Zelfs een Trabant heeft een olielampje! De oplossing is ook meteen klaar: voortaan gebeurt alle onderhoud per twee personen. De kous is af. ‘Vier ogen zien meer dan twee', was de professionele uitleg. Vier ogen voor Doel 4! Welke oplossing hadden ze bedacht voor Doel 3? In alle geval geen enkele reden om de verantwoordelijke minister terug te roepen uit vakantie. De regering van Lopende Zaken heeft alles onder controle. Zelfs de groene oppositie ligt in het zonnetje te dromen van de overkapping van de Ring.

De Minister-President van Vlaanderen en zijn minister van Financiën en Begroting moeten wel terugkomen uit vakantie. Want bij Cultuur dreigt wat wanorde en er zouden wel eens subsidies kunnen wegvallen voor jeugdverenigingen. En kunstenaars en jeugdverenigingen zijn een noodzaak in ons land. Ze vormen een sociaal bindmiddel, ze maken jongeren mondiger, bewuster en meer geëngageerd. In afwachting van losbarstend protest voor Doel, de perenexport of de internationale solidariteit gaan we dit weekend lekker dansen in de nieuwe tent van Pukkelpop. Er zijn prioriteiten.

Shop

Op deze pagina vind je dvd’s, boeken en cd’s van Vlaanderens bekendste standup comedian.

Hilarisch en vlijmscherp.
Het Laatste Nieuws

Een volksheld, die de heilige drie-eenheid van België -koning, katholicisme en kapitaal- met sardonisch plezier aan stukken slaat.


Algemeen Dagblad (NL)
The leading Belgian comedian.
CNNWorld

Redouter l'ironie c'est craindre la raison.


Sacha Guitry

5 sterren. Uitzonderlijk.


De Standaard

Een show van Hoste staat garant voor een avondje professionele vrolijkmakerij over ons vierkant draaiende Belgenlandje. Ons advies in tijden van crisis: beleg in Geert Hoste!


De Morgen

Geert Hoste staat met 8 programma's in de top100 van de best-bekeken tvprogramma's in België.


CIM | Centrum voor Informatie over de Media

Hij scoort jaar na jaar voorstellingen in de grote theaterhuizen. Il faut le faire. De wet van de grote getallen valt in zijn geval uitzonderlijk samen met kwaliteit en vakmanschap.


Knack