Follow Geert Hoste on Facebook
Follow Geert Hoste on Twitter
Follow Geert Hoste on Instagram

Nieuws

Geert Hoste in het Sportpaleis

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft Geert Hoste meegewerkt aan ‘24 uur live’ in het Sportpaleis in Antwerpen. ‘Ik treed voorlopig niet op, maar vind het belangrijk om mijn solidariteit te tonen met artiesten en de branche. Heel de wereld beschouwt entertainment als een volwassen industrie maar de Belgische en Vlaamse overheid doet alsof het om een handvol amateurs gaat. Gemakshalve worden we ingedeeld bij Cultuur, maar dat is slechts een kleine gesubsidieerde minderheid van de betrokkenen. We horen eigenlijk thuis bij Economie en Werk en na twee jaar covidmaatregelen zelfs ook bij Volksgezondheid en Openbaar Nut.

Geert Hoste zet zich in voor Mensenrechten

Geert Hoste is bijna 20 jaar ambassadeur van de mensenrechtenorganisatie Amnesty International Vlaanderen. Zo ijverde hij in opiniestukken jarenlang voor de oprichting van een Mensenrechteninstituut. En toen iedereen het had opgegeven, voerde hij een discreet éénmansoffensief bij diverse politieke kopstukken van november 2018 tot februari 2019.  In mei 2019 werd de wet door het parlement gestemd (foto). Op 1 februari 2021 ging het Fedraal Instituut voor de Rechten van de Mens (FIRM) van start. Geert: ‘Na mijn legerdienst zonder twijfel een van de meest memorabele zaken die ik voor het land heb gedaan’.

Nepprofielen op social media!

Er zijn nogal wat nepprofielen van Geert Hoste en niet erkende fanpagina’s op de sociale media. We krijgen daar geregeld melding van. Merci daarvoor en ook om dit te rapporteren. Hierbij nog even de juiste namen: geerthoste op Twitter, geert.hoste.1 op Facebook en geert.hoste op Instagram Rechts vind je de juiste links en hieronder de QR-code voor Instagram. Geert: ‘Ik heb ook met de hand een brief geschreven aan Marc Zuckerberg. De brief werd  voldoende gefrankeerd en in de brievenbus hier om de hoek gedropt. Komt dus helemaal goed!’ Dankuwelalstublieft!

BOEK: TAART EN PIZZA MET GEERT HOSTE

Taart en Pizza is het 21ste boek van Geert Hoste De cabaretier keek altijd al aandachtig en met een monkellach naar het reilen en zeilen van onze gekke wereld. Hij verwerkte zijn bevindingen over die wereld in niet geheel wetenschappelijke taartdiagrammen, die verschenen in het weekblad Dag Allemaal. Voor het eerst worden de taarten en pizza’s die hij de voorbije decennia zorgvuldig bereidde in boekvorm gegoten, nu eens met een dikke laag humorslagroom, dan weer met verfijnde ironiekruiden.

Winkelprijs: €15

Boek: Laat me jou het verhaal vertellen

In dit boek neemt Geert Hoste zijn lezers nogmaals mee op zijn lange weg naar de grootste podia van het land. Uit tientallen verhalen blijkt dat Vlaanderen, in de ogen van Geert Hoste, een land is waarin humor op elke straathoek voor het oprapen ligt.

Boek: Onder de maan, langs de lange rivier

In korte en grappige vertellingen heeft de Gentse West-Vlaming het over zijn eerste vijf jaar als ‘transmigrant’ in Antwerpen. Geert doet uit de doeken hoe hij het van straatartiest tot conferencier op televisie schopte. Deze autobiografische verhalen geven een boeiende en soms intieme kijk op de kunstenaar.

Prijsl: € 15,-

Geert Hoste op Radio 2

Luister je ook naar de wekelijkse radiocolumn van Geert Hoste? In een gebalde mini-conference geeft Geert zijn kijk op de actualiteit van dit land.

Elke vrijdagochtend vlak voor het nieuws van 8 uur!

Geert Hoste maakt het land beter

Maandag 14 november begint een nieuw ironisch televisieprogramma van Geert Hoste op één. Ons land is het voorbije jaar in het nieuws gekomen als ‘de poort naar de hel’, zo noemde Donald Trump het. Ook de Franse permier, Duitsland, Canada, China, Turkije en Rusland vinden dat we “nie’ goe’ bezig zijn”.

In ‘Geert Hoste maakt het land beter’ roept de cabaretier de hulp in
van bekend en onbekend Vlaanderen om te kijken hoe we…
het land beter kunnen maken.

Elke maandag op tv om 21.25 uur op één.

Geen theatertour in 2016

Het management van Geert Hoste laat weten dat de cabaretier in 2016 geen nieuwe theatertour zal maken. Tourmanager Gerd Vandenbroeck: ‘Geert is de meest succesvolle Vlaamse cabaretier van de voorbije decennia. De cijfers spreken voor zich: 25 jaar uitverkochte theaters in Vlaanderen en Brussel en 8 tv-programma’s in de Top100 aller tijden. Het maakt van hem de best bekeken humorist van België. VRT heeft Geert gevraagd om toch zijn kijk op het voorbije jaar te geven op tv op 1 januari 2017. De cabaretier houdt dit aanbod momenteel in beraad.’

Geert: 'natuurlijk blijf ik grappen verzinnen en vertellen over dit land, zijn leiders en zijn bevolking. Alleen even niet in de theaters.’   

HELDEN van de LACH

Op donderdag 5 mei om 21u25 zendt één het programma Helden van de Lach uit. Uit de televisiebladen: ‘Geert Hoste. De meest succesvolle komiek die Vlaanderen ooit gekend heeft, praat voor het eerst vrijuit over zijn lange weg naar de top’.

HELDEN van de LACH is een reeks biografische documentaires over de meest representatieve en invloedrijke Vlaamse humoristen van de laatste 50 jaar. De serie werd gemaakt door cabaretkenner en journalist Karel Michiels die Geert Hoste ‘de godfather van de Vlaamse Stand-Up’ noemt. Deze aflevering werd eerder uitgezonden op CANVAS.

Kijkcijfers Geert Hoste Jump

Op 1 januari keken op één maar liefst 1.339.175 kijkers naar GEERT HOSTE JUMP. Het marktaandeel bedroeg 46,1%.

Nieuwe dvd nu verkrijgbaar!

Geert Hoste maakt je 2 uur aan het lachen met zaken die ons in 2015 boeiden. Van K3 tot Kalasjnikov!
Bart De Wever in New York. Hoe is het om miljardair te zijn, zoals Marc Coucke? Wat is er zo speciaal aan de K3-tjes? Hoe zit het met de Gin-hype, de mannen met baarden, de foodtrucks, de Rode Duivels, parkeerkaarten, alcoholcontroles en de waakzaamheid van politie en leger?
Geert Hoste, de godfather van de Vlaamse stand-up comedy, weet te verrassen met stevige tackels en hij verkoopt bekend Vlaanderen een paar lappen om de oren. En natuurlijk is er een koning in badjas die afsluit met een positieve noot.

De Standaard: Al 25 jaar eenzaam aan de top!
Gazet Van Antwerpen: Grandioos!
Nieuwsblad: 5 sterren *****
Het Laatste Nieuws: Heerlijk!
Sven Ornelis: Kippenvel gekregen.


Bestel nu op: www.geerthoste.be/shop

Ornelis keek naar Geert Hoste Jump

column Sven Ornelis

Schitterende kritieken voor Jump

Geert Hoste kreeg na zijn première in de Stadsschouwburg in Antwerpen schitterende recensies in alle kranten. De volledige recensie van De Standaard vind je hieronder.

De Standaard: Al 25 jaar eenzaam aan de top!
Gazet Van Antwerpen: Grandioos!
Nieuwsblad: 5 sterren *****
Het Laatste Nieuws: Heerlijk!
Sven Ornelis: Kippenvel gekregen.

 

Die avond in Bevergem aan de Schelde
14 december 2015 | KAREL MICHIELS

Geert Hoste schuwt in zijn nieuwe show ‘Jump’ de grote thema’s niet en houdt tussen de grappen door een pleidooi voor respect en solidariteit. Cynici, gelieve zich te onthouden.

‘It’s lonely at the top’, zingt Randy Newman even voor Geert Hoste het podium betreedt. En dat is een wel heel toepasselijke tekst van zijn favoriete singer-songwriter. Comedian is op zich al een solitair beroep en Hoste staat na 25 jaar inderdaad nog altijd eenzaam aan de top. Alleen Alex Agnew lokte gedurende enkele jaren evenveel volk naar de theaters en vulde zelfs een tiental keer het Sportpaleis. In de eindejaarsafdeling heeft zich met Michael Van Peel een waardige concurrent aangediend, maar zal hij er over een kwarteeuw nog staan, of zal hij tegen dan toch eerder onze eigen Jon Stewart geworden zijn, een tv-persoonlijkheid?
Hoe populair Hoste ook is, hij roept bij sommigen ook weerstand op. Ook al was hij jarenlang de enige artiest die iets zinnigs én grappigs te zeggen had over de actualiteit – die we zelf toch ook zo vaak absurd en lachwekkend vinden? Welke andere comedian durft op het podium, tussen de lachsalvo’s door, zo’n hoopvol pleidooi te houden voor respect, solidariteit met de vluchtelingen en een harmonieuze samenleving? Je kunt daar cynisch op reageren, maar wat uit het hart komt, kan niet fout zijn. ‘Dit had eigenlijk een politicus moeten zeggen, of de koning’, voegt Geert Hoste er in zijn nieuwe voorstelling aan toe, en verdomd als hij geen gelijk heeft.
Marc Coucke
Ja, Hoste heeft het ook uitgebreid over Marc Coucke. Die heeft nog op dezelfde school gezeten als hij, wat zoveel jaar later een mooie, lange sketch oplevert. En ja, hij doet een onnozel K3-dansje, maar hij heeft over dat thema ook een paar sterke grappen en woordspelingen in huis, en legt zowaar een link tussen de ontslagen meisjes en IS.
Zo bereidt hij de zaal langzaam voor op de grotere thema’s, terreur en migratie – als vanouds op een luchtige toon, maar al lachend zegt een zot de waarheid. De historische vergelijkingen met de Antwerpse held Brabo (die handen afkapte), de Brugse Metten in 1302 en de vaandelvlucht van de Belgische koning tijdens de Tweede Wereldoorlog werpen een verrassend licht op de actualiteit, en is dat niet de taak van elke politiek geëngageerde comedian?
Nog een reden waarom Geert Hoste top is: hij schopt altijd naar boven, nooit naar onderen. Altijd naar de patsers en de machthebbers, nooit naar minderheden en machtelozen. Dus ook niet naar ‘negers’ of andersvaliden. Het is opvallend hoe sommige comedians blijven wegkomen met dat soort humor – tegenwoordig vooral op tv – en hoe gretig veel Hoste-haters die nog consumeren. Je kunt een afkeer hebben van zijn extraverte stijl, van zijn (nochtans vaak briljante) woordspelingen, of van zijn populistische (maar daarom niet minder terechte) oprispingen. Politici zonder ballen in het belachelijkste land van de wereld: het zou een uitspraak kunnen zijn van Filip Dewinter, maar Hoste argumenteert ze wel beter.
Bart De Wever
Zoals Geert Hoste in de jaren 1990 en 2000 de enige comedian was die consequent het Vlaams Blok/Belang viseerde, zo doorbreekt hij nu het taboe op grappen over Bart De Wever, de burgemeester van Bevergem aan de Schelde. Zijn collega’s lieten het thema de afgelopen jaren wijselijk links liggen omdat er vaak een loden stilte neerdaalde in de zalen. Er mocht met hem niet gelachen worden, ook al is hij altijd de eerste geweest om zichzelf te relativeren. Hoste onthult in Jump de ware reden waarom er para’s kwamen in de straten van Antwerpen en vraagt zich af wat een volwassen man ’s avonds in het stadspark (van New York) doet. En hoe een helfie ook wel eens heilfi zou kunnen worden. Ja, dat is zo’n woordspeling die uiteraard beter uit de verf komt in het goed geconstrueerde verhaal dat Hoste over De Wever vertelt, dit keer de enige politicus die hij een sketch waardig acht.
Dat hij na de aanslag op Charlie Hebdo ook beveiliging had verwacht, zegt Geert Hoste pseudoverontwaardigd. Nee, zo gevaarlijk is zijn humor nooit geweest. Maar misschien wel minstens even ondermijnend voor het gedachtegoed van fanatici, hypocrieten en machtswellustelingen. Hoste heeft zijn volk met hen leren lachen en op die manier misschien wel meer gelouterd dan eender welke bevlogen activist of idealist. Hoewel hij dat zelf ook weer best weet te relativeren, zoals mag blijken uit de keuze van het laatste liedje voor hij opkomt: Randy Newmans ‘Simon Smith and the amazing dancing bear’.

Comedy Top 3 van 2015

De Vlamingen kijken graag naar Geert Hoste op tv. Dat bewijzen de kijkcijfers keer op keer. Dit jaar staat Geert met twee programma's in de Comedy Top 3.

1. Biker boys, één 04/01/2015:
                                                 1.539.220 kijkers

2. Geert Hoste LOL, één 01/01/2015:
                                                 1.419.263 kijkers

3. Geert Hoste Waakt over het Land, één 22/11/2015:
                                                 1.162.855 kijkers

Bewaking aan Stadsschouwburg

Wie op donderdag 10 december in de Stadsschouwburg in Antwerpen naar de conference van Geert Hoste ging kijken, moest passeren langs zwaar bewapende agenten. Geert Hoste ging ze direct een kerstpakje bezorgen. ‘Ik zat in mijn kleedkamer toen ik hoorde dat de veiligheidsdiensten bij de ingang stonden en ik wilde ze persoonlijk bedanken dat ze een oogje in het zeil houden,’ aldus de comedian.

Bij de ingang werden tassen en rugzakken gecontroleerd. Alles verliep normaal en het publiek werkte vlot mee. De voorstelling startte met vijf minuten vertraging. Als antwoord op dreigingsniveau 3 danste Hoste het podium op met muziek van K3.

‘Het was vandaag Dag van de Mensenrechten en het is mooi dat de overheid maakt dat mijn voorstelling kan doorgaan. De vrije meningsuiting blijft gegarandeerd,’ lachte de cabaretier die tevens ambassadeur is voor Amnesty International.

Presentatie Geert Hoste Jump met de premier

Geert Hoste heeft zijn nieuwe eindejaarsconference voorgesteld. 'Jump' is de titel dit jaar. Hij had zoals altijd ook een politicus uitgenodigd als speciale gast op de voorstelling. Dit keer was dat niemand minder dan de premier, Charles Michel.

Affiche Geert Hoste Jump

De voorbereidingen voor de nieuwe tour Geert Hoste Jump zijn in volle gang. Dat betekent ook dat de persfoto en het affiche van Jump beschikbaar zijn voor iedereen die in de media werkt. Interesse? Nieuw beeldmateriaal zie je op: http://www.geerthoste.be/pers

Alle beelden zijn hier te downloaden in hoge resolutie.

 

 

 

Geert Hoste Jump

De titel van de theatertour 2015 is ‘Geert Hoste jump’. ‘Dit voorstel sprong er uit,’ lacht de cabaretier. Na een oproep aan het publiek moest de conferencier kiezen uit meer dan 6000 inzendingen. 

Dit jaar was ‘Geert Hoste IS’ de absolute topper onder de voorstellen. ‘Vond ik ook heel geschikt, net zoals de andere populaire suggesties: Like, Shift, OMG en YOLO, maar het is JUMP geworden.’ Het was voor de achtste keer dat de cabaretier het publiek inschakelde bij het bepalen van de titel.

De bedenkster van de bekroonde titel Gerda Vandecasteele krijgt twee exclusieve Star-tickets voor de nieuwjaarsconference.

Op zoek naar een nieuwe titel

Net als vorige jaren, zoekt Geert Hoste in de zomer naar een nieuwe titel voor zijn nieuwe theatertour. 'Een titel die het jaar én het land krachtig samenvat in één of enkele woorden. Hoe korter, hoe liever!' zegt de comedian. Iedereen die zich geinspireerd voelt om een titel voor te stellen, kan die sturen naar:

titel@geerthoste.be

De bedenker van de bekroonde titel ontvangt twee exclusieve Star-tickets voor een voorstelling naar keuze. Enkel inzendingen die vóór 1 juli gestuurd worden naar titel@geerthoste.be komen in aanmerking.

Er wordt niet over gecorrespondeerd en als er verschillende inzendingen gelijk zijn, wordt de eerste inzender de winnaar. De bekendmaking van de verkozen titel vindt begin juli plaats.

VTM zendt Geert Hoste LOL integraal uit

Op zondagavond, na Het Nieuws om 19u55, 4 weken lang Geert Hoste LOL, de eindejaarsconference van 2014. Lach met het Afschakelplan, de Rode Duivels in Brazilië, IS-strijders, Nutellapotten, Panniniprentjes,  dikke en magere panda’s, de Zweedse regering, insecten eten, Jan Becaus, de geldproblemen in het paleis en in het leger, tankstations en selfies, een hilarische ontmoeting met Elio Di Rupo, het liedje ‘Bartje waar is je hartje’ en zoveel meer hilarische verhalen over de actualiteit van 2014.

Dit schreef de pers over Geert Hoste LOL:  'De cabaretier bewijst grap na grap dat hij de onbetwiste top is.' (Het Nieuwsblad), 'Geert Hoste staat opnieuw op scherp.’ (Gazet van Antwerpen), 'Hij is al jaren een ijkpunt, een autoriteit' (Het Belang van Limburg), 'Hij ontziet niets of niemand’. (HLN), 'Alles haarscherp gefileerd’ (De Morgen).

De dvd van Geert Hoste LOL werd onderscheiden met 4 x platina.

Kijkcijfertop 100

In de tv-top 100 aller tijden staan maar liefst 7 programma’s van Geert Hoste. ‘Geert Hoste XX’, ‘Vulkaan’, ‘Regeert’, ‘Kookt’, ‘King’, ‘Houdt woord’, en ‘Beslist’. Ook de meest recente conference ‘Geert Hoste LOL’ kan met 1.419.263 kijkers op 1 januari 2015 aan dat mooie rijtje worden toegevoegd. In de categorie comedy/entertainment staat Geert met 6 programma’s in de top 10.

DVD Geert Hoste LOL

De dvd met de volledige conference Geert Hoste LOL is nu verkrijgbaar op dvd. De dvd -in jewelbox- kan besteld worden op de shoppagina. Prijs € 19,50 inclusief verzendkosten in België. De dvd is ook te koop in de winkel.

In Geert Hoste LOL fileert Vlaanderens grootste cabaretier het jaar 2014. Moeiteloos rijgt Geert Hoste de grappen over het Afschakelplan, de Rode Duivels in Brazilië, IS-strijders in Syrië, Nutellapotten en Panniniprentjes aan elkaar. Net als dikke en magere panda's, de Zweedse regering, insecten eten, Jan Becaus, de geldproblemen in het paleis in het leger, tankstations en selfies. Een uit het leven gegrepen verslag van zijn ontmoeting met Elio Di Rupo en het liedje "Bartje waar is je hartje" vormen het slot van dit hilarische verslag van de actualiteit van 2014.

Geert Hoste bekroond met Muze van Sabam

Geert Hoste heeft op zondag 28 december in Bozar te Brussel de Muze van de Belgische auteursvereniging Sabam in ontvangst mogen nemen. De onderscheiding is een bekroning voor het volledige oeuvre van de komiek, die in zijn eindejaarsconferences al 22 jaar lang een humoristische kijk op de Belgische actualiteit brengt.

Geert Hoste ontving de prijs de Muze, een bronzen beeldje van kunstenaar Hubert Féguenne, gisteravond in Bozar na afloop van de laatste voorstelling van zijn 25e eindejaarsconference. Hij kreeg het beeldje uit de handen van Christophe Depreter, de CEO van Sabam.

"In drie decennia schopte hij het van mimespeler op straat tot publiekslieveling van hele generaties en koning van de conference", motiveert Sabam de beslissing om de prijs aan Geert Hoste te schenken.

De "Muze" van Sabam werd eerder al toegekend aan onder anderen Will Tura, Pieter Aspe en Arno.

Pers lovend over Geert Hoste LOL

Op zaterdag 13 december speelde Geert Hoste de première van zijn nieuwjaarsconference voor een uitverkochte Stadsschouwburg in Antwerpen. Op maandagochtend volgden de resensies in de dagbladen: die waren lovend!

Startschot schrijfmarathon Amnesty International

Op zaterdag 6 december gaf Geert Hoste het startschot voor de 12-uren schrijfmarathon van Amnesty International. Hij schreef de eerste brief in de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. De briefschrijfactie loopt nog tot 10 december. Geert roept iedereen op om deel te nemen aan deze actie.
Geert Hoste is ambassadeur van Amnesty International Vlaanderen.

Première Geert Hoste LOL

Op zaterdag 13 december vindt de première van Geert Hoste LOL plaats in de Stadsschouwburg van Antwerpen. Geert Hoste LOL zal daarna te zien zijn in Gent, Hasselt, Oostende en Brussel.
Alle voorstellingen beginnen stipt om 20.00 uur.

Superscore Geert Hoste

(TEAM) Weer een nieuwe superscore voor GEERT HOSTE IN EEN LAND VOL VLAGGEN op één. Op 30 november scoorde het programma 1.133.510 live kijkers en een marktaandeel van 43,2%.

Geert Hoste in een land vol vlaggen

Geert Hoste in een land vol vlaggen iedere zondag op één.

Op 1 januari is er naar goede gewoonte de nieuwjaarsconference van Geert Hoste. In Geert Hoste in een land vol vlaggen gaat één op zoek naar de onderwerpen uit 2014 die de conference kunnen halen. Celebreties uit de politiek, sport en media doen suggesties Zo komen onder meer de perenboycot, verkeersagressie, de F16's, de energiecrisis, iCloud hack, Barack Obama, Koning Filip, Koning Albert, Prins Laurent, Monnik Giel, Conchita Wurst, Dj Jos en Stromae aan bod. Geert Hoste in een land vol vlaggen, op zondag om 20.00 uur tot einde december.

http://www.een.be/programmas/geert-hoste/het-programma

Geert Hoste op Karel-de-Grote hogeschool

Tien studenten van de Karel De Grote Hogeschool kregen gisteren bezoek van conferencier Geert Hoste. De komiek kwam niet langs om zijn nieuwste zaalshow te presenteren, wel om studenten te vertellen over zijn vrijwilligerswerk. De tien studenten mochten samen met Hoste aan tafel voor een vegetarische lunch. "Om onze studenten te inspireren, nodigen we elk academiejaar drie keer een bekende Vlaming uit die uitblinkt door zijn of haar engagement", vertelt Roosmarijn Smits, docente en coördinator van 'Student & Engagement', een team dat studenten wil sensibiliseren voor goede doelen. "Geert Hoste is al sinds zijn tijd als rechtenstudent ambassadeur van Amnesty International Vlaanderen. Hij zit zich ook in voor orgaandonatie en Vogelbescherming Vlaanderen. Dat maakt hem een uitgelezen kandidaat."

Hoste zelf genoot van de lunch: "Ik hoop op deze manier de studenten warm te maken voor vrijwilligerswerk. Ik ben ervan overtuigd dat het belangrijk is je ook als student al te engageren en iets voor je medemens te doen."

Geert Hoste King vanaf nu op Telenet

Geert Hoste King vanaf nu op Telenet.
Vanaf nu kun je de integrale van versie van Geert Hoste King de conference van 2013 on demand bekijken via Telenet.

Alle andere conferences van Geert kun je apart bekijken via Telenet of  in het abonnement Rex en Rio van Telenet.

Helden van de lach

De stand-upcomedy viert de laatste jaren hoogtij in Vlaanderen met comedians die soms even populair als pop- en sportsterren zijn. Om hen te eren zendt Canvas binnenkort een reeks portretten uit over de meest invloedrijke Vlaamse humoristen van nu, maar ook van vroeger.

"Helden van de lach" heet het nieuwe programma dat op woensdag 22 oktober op Canvas van start gaat. In de eerste aflevering komt Geert Hoste aan bod. In de volgende afleveringen ligt de focus op Alex Agnew, Jacques Vermeire, Gaston Berghmans en Leo Martin, Nigel Williams en Wim Helsen.

De uitzendingen zijn opgebouwd rond uitgebreide interviews met de humoristen in kwestie aangevuld met getuigenissen van familie, vrienden, collega's en kenners. Het is de bedoeling een genuanceerd beeld te schetsen van hun werkmethode, maar ook van de mens achter de komiek.

Bestel nu tickets

Wil je de leukste avond van het jaar live meemaken? Zoals tientallen sterren, sporters en toppolitici? Geert Hoste maakt je aan het lachen in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent, Grenslandhallen Hasselt, Kursaal Oostende en het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Je kunt nu tickets bestellen via www.sherpa.be. Alle details vind je op de pagina Theatertour 2014.

Geert Hoste geeft een peer aan Geert Bourgeois

Vandaag werd de theatertour ‘Geert Hoste LOL’ in het
Mercedes House in Brussel voorgesteld. ‘LOL is een afkorting die vooral gebruikt wordt op de sociale media en staat voor Laugh Out Loud.“Ik heb voor de Minister President een Nederlandse vertaling gemaakt: LuidOpLachen”, verduidelijkte de cabaretier die meteen een peer gaf aan Geert Bourgeois. Het is een traditie geworden dat Geert Hoste voor zijn nieuwe tour de belangrijkste politicus van het moment uitnodigt.

Geert Hoste maakt in december een gebalde tour langs de mooiste theaters van Vlaanderen en Brussel. De nieuwjaarsconference wordt op 1 januari 2015 voor de tweeëntwintigste keer op rij op Eén uitgezonden. De
ticketverkoop start op 1 september om 08.00 uur.

Geert Hoste Tijdlijn

Geert Hoste Tijdlijn sloot de zomer op VTM af met maar liefst  645.419 kijkers. Meteen het een record voor Geert zijn zomerprogramma. Uit de cijfers blijkt ook dat het programma bijzonder hoog scoorde bij de jongere kijkers

Geert Hoste LOL!

Geert Hoste heeft de titel van zijn theatertour 2014 bekend gemaakt: ‘De groep jonge fans groeit en daarom heb ik gekozen voor Geert Hoste LOL’. Deze drie letters vormen de afkorting voor Laugh Out Loud, een uitdrukking die op het internet veel gebruikt wordt. De ticketverkoop (maximum 10 tickets per persoon) start op 1 september en loopt exclusief via www.sherpa.be. Wil je nu al de speciale Star-tickets kopen, klik dan hier.

Geert Hoste tour 2014

Wil je de leukste avond van het jaar live meemaken? Zoals tientallen sterren, sporters en toppolitici? Geert Hoste maakt je aan het lachen in Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent, Grenslandhallen Hasselt, Kursaal Oostende en het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. De ticketverkoop start op 1 september. Startickets en groepstickets kan je nu al reserveren. Enkel en alleen via www.sherpa.be.

Lachen met het beste van Geert Hoste

In Geert Hoste Tijdlijn verwent vtm je de hele zomer lang met comedy van Geert Hoste. Dertig minuten met het beste uit de conferences: VTM 19.55 uur op zondag.

Geert Hoste zoekt titel theatertour 2014

‘Voetbal, verkiezingen, vooruitgang, verandering, vanalles is goed. Als het maar kort en duidelijk is’ voegt de comedian er aan toe. De bedenker van de bekroonde titel ontvangt twee exclusieve Star-tickets voor een voorstelling naar keuze. Enkel inzendingen die vóór 1 juli gestuurd worden naar titel@geerthoste.be komen in aanmerking.

Er wordt niet over gecorrespondeerd en als er verschillende inzendingen gelijk zijn, wordt de eerste de winnaar. De bekendmaking gebeurt begin juli.

Twitterconference 25 mei, de hele dag op @geerthoste

Op 25 mei moeten we naar de stembus. Geert Hoste steekt dan een tandje bij en zal de hele dag twitteren. Bij de verkiezingen 2010 was hij de eerste om een twitterconference te lanceren. Je kunt de conference op Twitter volgen op @geerthoste

Het Laatste Debat: VTM 24 mei, 22.45 uur

Op de vooravond van de Moeder der Verkiezingen ontvangt Stef Wauters Maggie De Block, Kris Peeters, Bart De Wever en Bruno Tobback om hen een laatste keer te confronteren met de thema’s waar de Vlamingen wakker van liggen.

“Wie zit nog fris, wie is op van de zenuwen, wie berust en wie is zegezeker? Nergens voel je de spanning meer, dan in het Laatste Debat”, zegt Stef Wauters. Geert Hoste zorgt voor en na Het Laatste Debat voor de komische noot door het debat op zijn eigen gekende manier in te leiden en af te ronden.

De uitzending begint op 24 mei om 22.45 uur. Op VTM.

Geert Hoste King intergraal op VTM

Vanaf 8 juni loopt 4 weken lang elke zondag de uitzending van Geert Hoste King. De conference van 1 januari is tot nu toe een van de drie best-bekeken tv programma’s van 2014.

De dvd Geert Hoste King was bijzonder succesvol en haalde 4 x platina.

Geert Hoste King op DVD

De dvd Geert Hoste King is nu te koop op deze website (zie shoppagina) en in de winkels.

De verkoopprijs is € 19,50. Als je de DVD bestelt via deze site, zijn de verzendingskosten in België inbegrepen.

Topkijkcijfers Geert Hoste King op 1 januari

De nieuwjaarsconference ‘Geert Hoste King’ lokte in totaal 1.515.118 kijkers, alvast goed voor 50,8% marktaandeel. Dit is meteen het vijfde televisieprogramma van Hoste dat over de magische drempel van de anderhalf miljoen kijkers springt. Vorig jaar haalde ‘Geert Hoste XX’ 1.702.000 kijkers en was het meest bekeken event en comedy programma van het land. Volgens VRT is ook het waarderingscijfer 8,3 buitengewoon hoog voor een komisch televisieprogramma. In het voorjaar is de integrale versie nog te zien op VTM en later deze maand verschijnt de dvd van ‘Geert Hoste King’.

In de kijkcijfertop 100 aller tijden van CIM staan nu maar liefst 8 theaterprogramma’s van de cabaretier: ‘Geert Hoste XX’, ‘Vulkaan’, ‘Regeert’, ‘Kookt’, ‘King’, ‘Houdt woord’, ‘Beslist’ en ‘Spreekt’. In totaal zond één al 21 conferences uit.

Geert Hoste op radio en tv

De laatste dagen van december zijn hoogdagen voor de fans van een stevige brok humor. Op vrijdag 26 december kan iedereen genieten van de heruitzending van Geert Hoste XX, de conférence van 2012 op Eén.

Op zondag 28 december is de laatste aflevering van 'Geert Hoste in het Nieuwe Koninkrijk' te bekijken om 20.00 uur op Eén.

Op nieuwjaarsdag wordt dan de nieuwe conference 'Geert Hoste King' uitgezonden. Dit is het 21e jaar op rij dat Geert Hoste op Nieuwjaarsdag op Eén zijn voorstelling presenteert.

Ook radioluisteraars worden op hun wenken bediend: Nieuwjaarsdag begint om 10.00 uur met 2 uur fragmenten uit de nieuwe one-manshow, op Radio2 met Cathérine Vandoorne.

De kranten over Geert Hoste King

Geert Hoste King: 4 sterren! 'Het koningshuis mag dan wel zijn handelsmerk zijn, zijn scherpste grappen maakt hij over de politiek' * * * * De Standaard Wil je de recensie van De Standaard helemaal lezen? Klik dan op de foto.

De overige krantencommentaren:

'Hij raast als een orkaan door de vaderlandse geschiedenis van de voorbije twaalf maanden’ Het Laatste Nieuws.

'De conference zit boordevol gevoelige thema's, het handelsmerk van de komiek' Gazet van Antwerpen.

'Hoste draait alles en iedereen door de gehaktmolen' Het Nieuwsblad

'Met de vitaliteit van een onvermoeibare rockster denderde Geert dwars door het politieke jaar van België' P.Van der Hoest.

Eindejaarsconference Geert Hoste best bekeken tv-event van 2013

Het ziet er naar uit dat Geert Hoste XX, de conference van 2013 het best bekeken televisie-event wordt. Met 1 702 190 kijkers scoort nieuwjaarsconference zelfs beter dan de Rode Duivels, het WK wielrennen, de troonswissel en de nieuwe Paus. XX is het derde best bekeken tv-programma van het jaar, na de tv series Salamander en Eigen Kweek.

Kijkcijfers Nieuwe Koninkrijk

Geert Hoste in het Nieuwe Koninkrijk, het nieuwe tv-programma van Geert Hoste op VRT scoort sterk. Wekelijks stijgt het aantal kijkers vlot boven het miljoen (op 24 november 1.175150 en een marktaandeel van 45%).

Het is het tiende jaar dat Geert Hoste een tv-programma maakt op zondagavond in primetime op Eén.

Geert Hoste in het Nieuwe Koninkrijk

Op zondagavond 10 november start op Eén het nieuwe programma ‘Geert Hoste in het Nieuwe Koninkrijk’. De reeks bestaat uit 7 afleveringen van 25 minuten. In ‘Geert Hoste in het Nieuwe Koninkrijk’ blikt Eén vooruit op de onderwerpen van de nieuwjaarsconference. ‘Al onze koningen spraken op 21 juli een boodschap van hoop uit’ zegt Geert Hoste, die op zoek gaat en bewijzen vindt. Hij fietst vrolijk fluitend over de ribbelstroken van de actualiteit van 2013. Een half uur comedy op zondagavond met getuigenissen van jonge en prominente smaakmakers en de sterkste fragmenten uit de conferences van de voorbije jaren.

In het item ‘Het 11-tal van de hoop’ stelt Geert Hoste jonge kleppers voor. Zij geven hun kijk op de gebeurtenissen en spreken hun hoop uit voor de toekomst. Een toplijst van meer dan 30 Vlaamse kunstenaars, politici en celebrities maken een selectie uit de actuele onderwerpen van 2013. Van Luc Tuymans tot Johan Vande Lanotte, van Astrid Bryan tot Maggie Deblock. Van Kris Peeters tot Jan Hautekiet, van Dave Sinardet tot Christophe Deborsu, van Sven Ornelis tot Roger van Damme, e.v.a.

Tot slot grijpt Geert Hoste wekelijks terug naar de pantomime als hij de kerstboodschap van Aartsbisschop Leonard met handen en voeten uitlegt.

Nieuwsbrief

Zodra er iets te vertellen is over Geert Hoste en zijn voorstellingen, stuur het tourmanagement een nieuwsbrief naar geïnteresseerden. De nieuwe nieuwsbrief is net de deur uit. Je vindt deze op de pagina 'Nieuwsbrief'. Je kunt je daar ook inschrijven om volgende nieuwsbrieven automatisch in je mailbox te krijgen.

Geert Hoste en de Boekenbeurs

Het voorbije jaar verschenen twee boeken van Geert Hoste. Het nieuwste boek met oneliners en humor over de actualiteit 'Geert Hoste Oren Wassen' en het prachtige fotoboek 'Geert Hoste 20 jaar op 1' kan je vinden op de Boekenbeurs. Ze liggen op de stand van Uitgeverij Vrijdag. Geert legt de laatste hand aan zijn nieuwe conference en zal niet op de Boekenbeurs aanwezig zijn.

Geert met Amnesty International bij Russische ambassade

Op maandag 7 oktober heeft Geert Hoste voor de Russische ambassade in Brussel in naam van Amnesty International aandacht gevraagd voor de vrije meningsuiting in Rusland. Hij stak een vlam aan en roept iedereen op ook een digitale vla met sturen via: www.flamesforrussia.com Geert gaf daarmee het startsein voor een campagne die pleit voor vrijheid van meningsuiting in Rusland. Meer informatie over deze mensenrechtenaktie op: http://www.aivl.be/agenda/actie-aan-de-russische-ambassade/44295#.UlJSZRbVrCE

VTM maakte een verslag voor het nieuws. Klik op onderstaande link om de clip te bekijken. http://nieuws.vtm.be/binnenland/63065-hoste-protesteert-tegen-rusland

Ook Vrt was erbij en deed verslag: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/EP_131007_JO1?video=1.1748512

Low budget tickets voor Geert Hoste King: € 15,-

Vanaf 1 oktober gaan de tickets van het bovenste balkon in de Antwerpse Stadsschouwburg in de verkoop. Ter gelegenheid van de opening van het academisch jaar, betalen studenten voor een low budget ticket slechts € 15 voor de voorstellingen van dinsdag 10 december en woensdag 11 december.

Extra tickets

De kaartenverkoop is uit de startblokken geschoten. Deze week werden ook de eerste lading niet tijdig betaalde reservaties weer aangeboden (zie theaterpagina). Er zijn dus voor verschillende zalen weer extra tickets te koop.

Voorstelling Limburg

Geert Hoste vindt het bijzonder jammer dat hij dit jaar niet in Limburg KAN optreden. Zoals je misschien gelezen hebt, zijn de Grenslandhallen in handen van een nieuwe beheerder en wordt de zaal omgebouwd. Het Tourmanagement is er derhalve niet in geslaagd om een goede datum te krijgen voor de voorstellingen in Hasselt. Hopelijk kom je van de voorstelling genieten in Antwerpen of maak je er een weekendje Oostende van.

De nieuwe radiospot!

De radiospot voor Geert Hoste King werd vandaag gemonteerd in de VRT. Geert selecteerde enkele treffende en grappige 'soundbites' van Jan Becaus, Elio Di Rupo en Koning Filip op muziek van It's Good to be the King. Je kan de spot horen vanaf 2 september op Radio2 of nu onmiddellijk als je klikt op 'play' van het geluidsfragment hieronder.

Lancering Geert Hoste King met Maggie De Block

Op 21 augustus werd de theatertour ‘Geert Hoste King’ in het Mercedes Fascination Center in Brussel voorgesteld. De Vlaamse King of comedy kroonde er Staatssecretaris Maggie De Block tot zijn queen: ‘In Vlaanderen en Merchtem is Maggie bijzonder geliefd. En de kans is bijzonder klein dat ze zal beginnen zweven’. Hoste maakt in december een uitgebreide tour langs de mooiste theaters van Vlaanderen en Brussel. De nieuwjaarsconference wordt op 1 januari 2014 voor de eenentwintigste keer op rij op Eén uitgezonden. De ticketverkoop start op 2 september om 08.00 uur. Geert Hoste verwees naar de ‘umor van de nieuwe koning en zei: ‘Als King ben ik mij welbewust van de verantwoordelijkheid die op mij rust. Ik zal mij blijven inzetten met heel mijn hart.’

‘Natuurlijk ga ik het over de troonwissel en balkonscène hebben,’ valt Geert Hoste met de deur in huis. ‘Ik was bevoorrechte getuige van het feestelijke hoogtepunt van 21 juli in Brussel, aan de zijde van Jan Becaus en Dany Verstraeten’. In ‘Geert Hoste King’ haalt de cabaretier alles wat nieuw is uit de geschenkverpakking: de nieuwe koning, de nieuwe paus, de nieuwe Lotti, de nieuw Huysentruyt, de nieuwe Astrid Bryan, de nieuwe staatshervorming én de nieuwe ribbelstroken. Tussendoor draait hij een strik rond de Sinksenfoor, de voetbalcaroussel. één jaar Bart De Wever, Milquet en de Syriëstrijders. Hij voorziet ook een kers op de taart, ‘maar dat kan nog een framboos worden’.

It's good to be the King

Zondag 21 juli 2013 is Geert Hoste te gast in het VTM Nieuws (11-15uur) en het Extra VRT Nieuws (16-19uur) van aan het Paleis in Brussel. Ook op Radio2 zal hij te horen zijn tussen 12 en 13 uur.

Nieuw boek

Het gloednieuwe boek Geert Hoste Oren Wassen vind je nu in de winkels en op onze shop-pagina. In Oren Wassen hanteert Geert het wattenstaafje zowel als de hogedrukreiniger om de actualiteit en zijn eigen leven op te blinken. Een boek gevuld met comedy, one liners en overpeinzingen!

Nieuwe titel

Geert Hoste heeft de titel van zijn nieuwjaarsconference beet: Geert Hoste King. ‘Welbewust van de verantwoordelijkheid die op mij rust, heb ik gekozen voor de inzending van Evelien Vercaigne,’ meldt de comedian. Op 6 juni al kwam de inzending binnen. Ik heb toen even gepolst bij het paleis en kreeg een dikke: yes, you can!’

Geert Hoste XX op VTM

Op zondag 9 juni start VTM met de uitzending van Geert Hoste XX. Je kunt vier zondagen op rij genieten van de integrale versie van de conference van vorig jaar. Daarna, van zondag 7 juli tot en met 25 augustus, zendt VTM fragmenten uit de vorige 20 conferences van Geert Hoste.

12 zondagen op VTM

Op zondag 9 juni start VTM met de uitzending van Geert Hoste XX. Je kunt vier zondagen op rij genieten van de integrale versie van de conference van vorig jaar.

Daarna, van zondag 7 juli tot en met 25 augustus, zendt VTM fragmenten uit de vorige 20 conferences van Geert Hoste.

Kijkcijfers

De eerste integrale uitzending van Geert Hoste XX scoort zeer goed. Met bijna 30% marktaandeel en 533.715 kijkers is het best-bekeken VTM-programma van het weekend. De nieuwjaarsuitzending van Geert Hoste XX haalde op 1 januari reeds 1,7 miljoen kijkers en staat momenteel op 2 in de kijkcijfertop10 van 2013 voor heel België.

Star-tickets

De ticketverkoop voor de nieuwe tournee van Geert Hoste start net als elk jaar in september. Op maandag 2 september, om precies te zijn. Sommige mensen willen hun tickets eerder reserveren, om zeker te zijn van de beste plek in het theater. Dat kan. Deze tickets heten Star-tickets. Bestellen kan via deze link: Star-tickets.

Geert zoekt titel!

Weet je een leuke titel voor de nieuwjaarsconference van Geert Hoste? Is er een woord dat volgens jou het België van 2013 krachtig samenvat? Laat het ons dan weten! Suggesties zijn welkom tot 30 juni op: titel@geerthoste.be. Onder de winnende inzendingen worden 2 Star-tickets verloot.

Geert Hoste loopt Ten miles voor Syrië

Geert Hoste liep de 10 miles van Antwerpen voor #Syrië1212 en zamelde zo 500 euro in. Hier op de foto (GVA) met De burgemeester en de schepen van Sport.

XX hoogste kijkcijfer ooit!

De uitzending van Geert Hoste XX op 1 januari 2013 bezorgde Geert de hoogste kijkcijfers ooit! Op 1 januari zaten maar liefst 1.702.190 kijkers voor de tv voor Geert Hoste XX. Nooit eerder scoorde Geert zo fenomenaal. Op twee staat Geert Hoste Regeert van 2009 met 1.671.110 kijkers. Derde beste was Geert Hoste Kookt van 1 januari 2012 met 1.585.878.

8x in kijkcijfertop 100 aller tijden

CIM (het Centrum voor Informatie over de Media) heeft zopas een nieuwe Top100 aller tijden gemaakt van de kijkcijfers. Geert Hoste staat met maar liefst 8 verschillende programma's in die Top 100.

DVD Geert Hoste XX

Vanaf 20 januari is de dvd met de integrale versie(+/- 120') van de nieuwe voorstelling van Geert Hoste te verkrijgen.

Op zaterdag 19 januari is er in Het Nieuwsblad een speciale aktie en kost de dvd slechts 1€!

Je kunt de dvd ook bestellen via de website. Dan kost de dvd 15€ + verzendingskosten.

Geert Hoste dankt

Op 1 januari 2013 zendt Eén voor de 20ste keer op rij de conference uit van Geert Hoste.

Geert wenst iedereen te danken die de voorbije jaren van dichtbij of veraf als publiek of als medewerker heeft bijgedragen aan dit bijzondere record.

Kijkcijfertop 2012

Aan het einde van het jaar maken ook de zenders de balans op. Goed nieuws voor Geert: twee van zijn programma's verschijnen hoog in de kijkcijfertop van 2012. De conference Geert Hoste Kookt staat op 4 met 1.585.900 kijkers. En de reeks Geert Hoste in Wonderland blinkt op 17 met 1.172.965 kijkers. Bovendien staat Geert Hoste Kookt ook op 6 van de top 'uitgesteld kijken' (188.668 kijkers).

De conference bleek in 2012 het best bekeken tv-event van België.

De Standaard: 5 sterren voor XX

De recenties voor het theaterprogramma Geert Hoste XX waren zeer lovend. De Standaard spande de kroon door de conference 5 sterren te geven. Uitzonderlijk!

Geert Hoste in Voor de Show

Het VTM showbizz programma Voor de Show doet verslag van de première van Geert Hoste XX. Kijken? klik onderstaande link aan.

http://vtm.be/voor-de-show/het-is-weer-hoste-tijd

Voor de show

Ook de redactie van het VTM glamourprogramma ‘Voor de Show’ liet het verschijnen van het nieuwe boek over Geert Hoste niet zomaar voorbij gaan. Gemist? Klik op de logo van Voor de Show hierboven en je kunt het filmpje alsnog bekijken.

Nieuw boek: 20 jaar op 1

Op 29 november verscheen er een nieuw boek over Geert Hoste. Q-music en Voor De Show besteedden er in hun uitzendingen ruim aandacht aan.

Al al twintig jaar op rij komt Geert Hoste met zijn conference op 1 januari op televisie. Onthullende artikelen van Mark Coenegracht (Het Laatste Nieuws), Karel Michiels (De Standaard), Jan Claeys (VTM) en Dirk Musschoot (Het Nieuwsblad), worden aangevuld met knipsels, foto’s en vele getuigenissen van bekende en onbekende Vlamingen. Geert Hoste vertelt zelf twintig anekdotes over zijn belevenissen. Het nieuwe boek is vanaf nu te bestellen op de pagina ‘shop’ voor 19,50 euro inclusief verzendkosten (in België en Nederland).

Café Corsari

Maandagavond 26 november was in Café Corsari een reportage over de repetitie met Filadelfia Gospelkoor op Eén om 21.30 uur te zien. Oh happy days!

Topkijkcijfers Hoste in Wonderland

Op zondag 11 november was Geert Hoste in Wonderland voor het eerst op Eén. Kijkcijfers van de eerste uitzending maken duideijk dat Vlaanderen uitkijkt naar de volgende Geert Hoste in Wonderland: 1.148.952 Vlamingen bekeken het programma.

Dat leverde een monster-marktaandeel van 47,3% op. Het was de sterkste start die Geert Hoste ooit maakte met zijn televisiereeks.

Opnames Wonderland

De opnames voor Geert Hoste in Wonderland zijn gestart. Het nieuwe humoristische televisieprogramma komt vanaf eind oktober op Eén op zondagavond.

Geert Hoste op Radio 1 De Ochtend

Op 27 augustus is Geert centrale gast in De Ochtend van Radio1 (06-09u).

Vande Lanotte geeft startschot XX

22 augustus 2012 • Vandaag werd de theatertour ‘Geert Hoste XX’ in het Mercedes Fascination Center in Brussel voorgesteld. De conferencier beloofde Vicepremier Johan Vande Lanotte ‘dat hij de regering zal helpen en deze winter zelf voor de nodige spanning en elektriciteit zal zorgen.’ Hoste maakt in december een energieke tour langs de mooiste theaters van Vlaanderen en Brussel. De nieuwjaarsconference wordt op 1 januari 2012 voor de twintigste keer op rij op Eén uitgezonden. De ticketverkoop start op 1 september om 08.00 uur. ‘Vicepremier Vande Lanotte kan bovendien op zijn beide oren slapen: er komt geen prijsstijging’.

Perscommentaren Geert Hoste XX

Er was weer grote persbelangstelling bij de première van Geert Hoste XX. Van VRT Journaal tot VTM Voor de Show en van Radio 2 tot Q-music: zondagavond zaten de Vlaamse journalisten in de Antwerpse Stadsschouwburg klaar om de nieuwe conference Geert Hoste XX te recenseren. De commentaren zijn na twintig jaar nog altijd om de vingers van af te likken.

Het Laatste Nieuws: 'Harder en scherper dan ooit!'
Gazet van Antwerpen: 'Geert Hoste is een vakman.'
Nieuwsblad: Opvallend subtiel maar ook snedig en loeihard.'
Het verslag van VRT voor het Journaal vind je hier: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/nieuws/cultuurenmedia/1.1506239

20 jaar op Eén!

2012 wordt een jubileumjaar want op 1 januari 2013 zal VRT voor de twintigste keer op rij de nieuwjaarsconference van Geert Hoste uitzenden. Verschillende radio- en televisiezenders zullen hieraan de komende maanden aandacht besteden. De ticketverkoop start op 1 september. Alleen de Starseats zijn nu al te bestellen. Data en theaters vind je op de pagina ‘Theater’.

Shop

Op deze pagina vind je dvd’s, boeken en cd’s van Vlaanderens bekendste standup comedian.

Hilarisch en vlijmscherp.
Het Laatste Nieuws

Een volksheld, die de heilige drie-eenheid van België -koning, katholicisme en kapitaal- met sardonisch plezier aan stukken slaat.


Algemeen Dagblad (NL)
The leading Belgian comedian.
CNNWorld

Redouter l'ironie c'est craindre la raison.


Sacha Guitry

5 sterren. Uitzonderlijk.


De Standaard

Een show van Hoste staat garant voor een avondje professionele vrolijkmakerij over ons vierkant draaiende Belgenlandje. Ons advies in tijden van crisis: beleg in Geert Hoste!


De Morgen

Geert Hoste staat met 8 programma's in de top100 van de best-bekeken tvprogramma's in België.


CIM | Centrum voor Informatie over de Media

Hij scoort jaar na jaar voorstellingen in de grote theaterhuizen. Il faut le faire. De wet van de grote getallen valt in zijn geval uitzonderlijk samen met kwaliteit en vakmanschap.


Knack